Kun sanotuksi ei saa

Brighton Dome

Brighton Dome
Pää täynnä ajatuksia, eikä kroppa tiedä mihin suuntaan lähteä. Sen sijaan päätän istua paikallani ja vain ihmetellä mitä oikein tapahtuu. Päivät vilisee -ei, ne juoksee- ohi ja tajuan, että olen jumissa. Miten voikin olla joskus niin, että ei vaan saa laitettua niitä ajatuksia paperille - tai nykyään koneelle? Ei tiedä mihin ajatukseen tarttua kun päässä vain vilisee. Jopa siinä määrin että migreenikin on alkanut muistutella itsestään.

Asuntoa ei vain meinaa löytyä. Kalliiden vuokrien lisäksi erilaiset kiinteistönvälitys firmat pyytävät pahimmillaan yli 300₤ pelkkiä välityskuluja. Pelkästä makuuhuoneesta pyydetään 400₤ (noin 470€) ja enemmänkin (sisältää kaikki laskut) ja ns. studioksi kutsutaan asuntoa, jossa on oma pieni keittokomero (siis todellakin pieni!), mutta muiden talon asukkaiden kanssa jaetaan kuitenkin veski ja suihku. Nämä studiot ovat suhteessa minusta monesti halvempia kuin pelkkä makuuhuone, mutta siihen tulee lisäksi laskut päälle: vesi, sähkö, kaasu ja verot. Hinta siis pompsahtaa nopsaan vielä satasella.

Hinnan lisäksi vuokraisännät haluvat 3-6 kuukauden vuokrasopimuksia. Lemmikit ovat ehdoton ei. Kuukauden sopimusta kuitenkin koitan etsiä, jota voin sitten uusia niin monta kuukautta kuin täällä vain viihdyn. Tai jos koirat tarvitsen tänne tuoda myöhemmin keväällä, niin pääsisin sitten nopsaan entisestä eroon.


Brighton Pier

Toivotonta. Saanko vain itkeä ja huutaa? Taidan muuttaa kadulle. Sääkin on kamala. Tosin, niin.. muutin Englantiin. Mitähän oikein odotin? 
Kai se silti Suomen sään voittaa, kotipuolesta kuulumisia kuultuani +8 lämpötila ja pilvinen päivä ei enää tunnukaan niin pahalta kuin 20 asteen pakkaset.

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin kyllä niin ettei ole ollut tietoakaan uusista ja paremmista elämäntavoista. En kyllä suurempia uuden vuoden lupauksia koskaan teekään, mutta kaikki energia on nyt jotenkin mennyt tämän "uuden elämän" alkuun laittaessa. Jospa siis saan pian ruokavalion taas takaisin kuriin ja jotain liikuntaakin viikko-ohjelmaan.
Fitnesspallon sentään jo tilasin ebaysta, en vain vielä voi sitä täyttää kun en mahdu sillä missään oikeasti jumppaamaan. Pilatesta muutama vuosi sitten kokeilin ekaa kertaa ja rakastuin. Harmi kyllä entisessä kotikaupungissa sitä järjesti vain pari eri salia ja kummankaan aikataulut ei passanneet omaani, joten sekin jäi. Täältä Portsmouthista löytyisi paljonkin paikkoja ja ihan yoga/pilates saleja jotka tarjoavat tunteja, hintaluokka pyörii 50
₤:ssa joka sisältää 6 tuntia. Aika kallista siis, mutta menettelisi jotta nyt saisi tuon harrastuksen vain taas käyntiin. Ja itsensä oikeasti liikkeelle, niin henkisistä kuin fyysisistäkin jumeista.

Mitä sisustusopintoihin tulee - sain vihdoin ja viimeksi valmiiksi sukulaiselleni lupaamani kampaamo-parturin suunnitelman. Jännällä nyt odotan mitä palautetta sieltä tulee! Seuraavaksi täytyy saada moduuli 1 valmiiksi ja läpi, että saan nämäkin opiskelut kunnolla startattua.Kommentit

Suositut tekstit