Vesisadetta & ironiaa

Uusi kotikatu
Vuokrahuone löytyi kuin löytyikin useamman kompromissin  jälkeen. Viiden makuuhuoneen kimppakämpässä minä olen neljäs asukas. Huone on ihan kiva oman takaoven kera (takapihassa ei tosin ole kehumista), suuri ja siisti. Huone tuli kalustettuna, mutta huonekalut ovat taas ihan omaa luokkaansa; laatikoiden etusarjat ja/tai vedin jää käteen kun laatikkoa vetää.

Muita asukkaita en ole vielä tavannut, mutta ensivaikutelma ei ole ollut se parhain. Keittiössä odotti ties monen viikon tiskit altaassa ja takapihassa olisi paljon potentiaalia vaikka mihin mutta ei, siellä on läjä kattiloita, paistinpannuja ja sanoisinko että puolet asunnon astioista. Kaikesta päätelleen ne ovat olleet siellä useamman vuoden. Lovely. Enkä yllättyisi jos sieltä vielä joku päivä löytyy uusi eksoottinen eläinlaji, kaiken sen viidakon seasta. Veski/kylpyhuoneesta en uskalla edes mainita.

Maksan huoneesta 390£ per kalenterikuukausi. Siihen kuuluu kaikki laskut, mutta wifi ei. Sijainti on sentään hyvä, josta on lyhyt matka asuinalueen keskustaan, sekä kaupungin keskustaan. Kävellen siis pääsee joka paikkaan - jos vain sää toki antaa periksi.

Vaikken ole edes kämppiksiä vielä tavannut, täytyy myöntää että kauhistuttaa. Tässä pitäisi nyt kolme kuukautta asustaa, sillä vuokranantaja ei ruvennut tekemään lyhyempää sopparia. En tiedä vielä tarkalleen tulevasta, mutta mikäli aion maahan jäädä täytyisi koirat lähteä hakemaan kuukauden päästä. Olisi siis kuukausi aikaa päättää onko kaikki tämä sen arvoista? En edelleenkään edes pidä koko maasta! Mitä kauemmin täällä olen, se tunne vain voimistuu.
Asuminen on kallista ja tosiaan alan syvästi vasta muutaman yön jälkeen kaivata omaa rauhaa ja sitä että saan päättää kaikesta kotonani. Ja sitä että ei tarvitsisi siivota toisten jälkiä! Muutenkin huvittavaa: vuosi sitten asuin silloisen poikakaverin kanssa yhteisessä omistusasunnossa, kivassa rivarin päätykolmiossa, josta eron jälkeen muuton 42 neliön vuokra kämppään ja nyt tämä. Ei meinaa pää pysyä mukana muutoksessa. Ja mikä se onkin että ns. takaisin päin on aina hankala mennä? Pistää todella miettimään mikä on itselle asunnossa ja asumisessa tärkeintä.


Uuden kodin etupiha
En ymmärrä miksi täällä ei huolehdita asunnoista ja kaduistakin paremmin. Jo pelkkä jätehuolto on naurettavaa: roskat viedään kadulle (kyllä, roskapussit heitetään etupihalle), josta roskakuskit ne keräävät kerran viikossa. Taloissa ei ole minkäänlaista ilmanvaihtoa ja ei ihme että lämmityskulut ovat korkeat kun lämpö ei pysy sisällä huonojen ikkunoiden takia (mistä monesti löytää hometta, sillä laskevat vettä sisään). Äänieristyksestä ei olla kuultukaan, väliseinät tuntuvat pahimmillaan olevan aaltopahvia johon on laitettu vain tapetti päälle.

Ironisinta on tässä kaikessa on ehkä se, että minun pitäisi nyt tosissani aloitella online opintojani. Sisustussuunnittelua siis - kun oma huoneeni ja "kotini" on mitä on. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, niinhän ne sanoo ja pitää ainakin tällä hetkellä enemmän kuin paikkaansa.

Ja jottei elämä kävisi liian helpoksi, huoneessa olleessa sängyssä on ihan kamala nukkua. Niinpä päätin vaihtaa sen palikat toisin päin ja mitäs sieltä löytyikään, toinen palanen on romahtanut sisään päin ja hyvä ettei sieltä törrötä nauloja! Lähti hyvin nopsaan emailia vuokranantajalle.

Edit:

Huoneessa oli pussilakana, tyyny ja tyynyliina valmiina. Olivat kuitenkin semmoisessa kunnossa, että taitaisi ainoastaan dynamiitti ne puhdistaa. Onneksi sain siis petivaatteet täkkeineen ystävältä lainaan. Huoneen lempikohta on ehdottomasti ovet takapihalle. Jos alan viihtymään ja aion jäädä pidemmäksi aikaa, saa huoneesta eri kivan kun siihen panostaa vähän rahaa. Tällä hetkellä aion kuitenkin kituutella mahdollisimman pienellä budjetilla sisustuskulujen suhteen, vaikka sormet kauhesti syyhyääkin. Koti kun on itselle yksi tärkein asia, sen täytyy olla sellainen että siellä viihtyy, että siellä osaa rentoutua. Jos se puuttuu, olen ihan hukassa.Kommentit

 1. Jaiks! Aika kurjia ylläreitä tullu vastaan :(
  Mutta jospa alkujärkytyksen jälkeen viihtyisit jo paremmin :)
  Ihana että sulla on kavereitakin siellä, hyvässä seurassa jaksaa pienet vastoinkäymiset... Tsemppiä sinne ja hyvää (parempaa!) jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se odotettavissa toki, Englanti on kyllä kaikin puolin ollut sitä mitä aina olin sen ajatellutkin olevan, ei siis olisi pitänyt niin yllättyä. Mutta periksi ei anneta! 🙂 Kiitos kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit